top-btn

Як подати документи

Крок 1:

Підготуйте Вашу візову заяву та додаткові документи.
Скористайтесь сторінкою «Короткострокові візи» та знайдіть всю інформацію стосовно категорії візи, яка Вас цікавить – тут Ви зможете знайти суму консульського збору, перелік необхідних документів, анкети на отримання візи, тощо.

Зверніть, будь ласка, увагу, що Вам необхідно самостійно обрати категорію візи згідно мети Вашої поїздки. Ви можете знайти інформацію про наявні категорії віз у розділі «Оберіть категорію візи».

Крок 2 :

Заповніть Візову анкету:
Завантажити форму візової анкети можна за посиланням. Також Візову анкету можна безкоштовно отримати у Візовому Центрі.

Для Вашої зручності Візовий Центр пропонує додаткову послугу заповнення візової анкети. Вартість послуги складає 75 гривень за одну анкету. Вам необхідно буде лише надати інформацію співробітнику Візового Центру, який внесе дані в електронну форму та роздрукує її.

Візові анкети мають бути заповнені повністю та підписані особисто заявником. Ім’я та прізвище вказується латинськими літерами так, як зазначено у закордонному паспорті, а інша інформація має бути вписана англійською, грецькою, українською чи російською мовами. Анкета заповнюється від руки або за допомогою комп’ютера.

Зразок заповнення анкети Ви можете знайти тут

Анкета неповнолітніх заявників повинна бути підписана особами, що мають право опіки (як правило, батьками).

Будь ласка, зверніть увагу на те, що у візовій анкеті має бути два підписи. Візові анкети з одним підписом прийматися до розгляду не будуть.

Крок 3 :

Подайте візову заяву до Візового Центру:
З’явіться до Візового Центру особисто та подайте візову анкету разом з необхідними додатковими документами, а також надайте свої біометричні дані (відбитки пальців та цифрову фотографію).

Неповнолітні заявники віком до 18 років не можуть подати документи особисто, без присутності батьків чи опікунів.

Винятки від зобов'язання надавати відбитки пальців стосуються таких категорій:

  • Діти, молодші 12 років;
  • Особи, у яких фізично неможливо взяти відбитки пальців; При цьому необхідна особиста присутність заявника.
  • Голови держави та члени національних урядів (а також члени їхніх офіційних делегацій та їхні чоловіки/дружини), якщо вони подорожують з офіційними цілями.

Прийом та видача документів проходять без попереднього запису.

Графік роботи Візових Центрів Посольства Греції: 08:30 – 15:30 (з понеділка по п’ятницю, крім вихідних та святкових днів).

Заяви на отримання візи можуть бути подані до Візових Центрів у Києві, Львові, Харкові, Івано-Франківську, Дніпропетровську та Луцьку, які підпадають під юрисдикцію Посольства Греції в Києві. Візовий Центр в Одесі підпадає під юрисдикцію Генерального Консульства Греції в Одесі.

Інформацію щодо регіональної юрисдикції Консульських Відділів Посольства Греції та адреси найближчих до Вас Візових Центрів Ви можете знайти у розділі «Контакти».

Зверніть, будь ласка, Вашу увагу, що Візові Центри у Києві, Харкові, Івано-Франківську, Львові, Дніпропетровську та Луцьку приймають документи на отримання візи лише від громадян України. Громадяни інших країн, які зареєстровані в регіонах, що підпадають під юрисдикцію Посольства Греції у Києві, повинні подавати документи безпосередньо в Посольстві Греції у Києві.

Інформація для майбутніх заявників

  • Під час подачі документів у Візовому Центрі, а також після подачі, заявник може замовити кур’єрську доставку паспорту.
  • Якщо заявник звільняється від здачі біометричних даних , за нього документи можуть подати близькі родичі (батьки, діти, чоловік/дружина, бабуся/дідусь, онуки) (за наявності доручення та документів, що підтверджують родинний зв’язок) чи представники акредитованих туристичних агенцій. За заявників, що подають документи до Візового Центру в Одесі, документи також може подати третя особа за наявності нотаріального доручення.
  • До Візового Центру можна подати заяву на отримання короткострокової шенгенської візи, що дозволяє транзит або перебування на території країн-членів Шенгенської угоди до 90 днів протягом півріччя, без попереднього запису.
  • Отримання довгострокової візи до Греції регулюється законодавством Греції. Заяви на отримання такого типу візи необхідно подавати напряму до Посольства Греції у Києві або Генерального Консульства Греції в Одесі.

Крок 4 :

Оплатіть суму:
Працівник Візового Центру надасть Вам чек з сумою, яку необхідно сплатити в касах Візового Центру. Оплата буде включати суму всіх платежів у Візовому Центрі.

Щоб ознайомитись з вартістю візового та сервісного зборів, а також додаткових послуг Візового Центру, будь ласка, натисніть тут.


Previous Next